Lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus legges lagvis
Avslutt med kjøttsaus, ostesaus og deretter revet ost på toppen
...og her er det ferdige resultatet. Serveres med en god salat og evt. hvitløksbaguetter.
Til 4-5 porsjoner trenger du 8-10 lasagneplater.
Kjøttsaus:
- ca. 800 g. kjøttdeig
- 2 gule løk og en vårløk
- 4-5 fedd hvitløk
- 4 ss olivenolje eller smør til steking
- salt og pepper
- 2 dl grønnsaks-/kjøttbuljong
- 1 ts oregano eller basilikum
- 1 boks hermetiske, knuste tomater (kan gjerne ta to bokser)
- 3 ss tomatpuré
- 1 ts sukker
Ostesaus:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk og en klunk fløte
- 200 g revet ost
- Litt muskat eller pastakrydder
Kok opp og rør til en glatt saus.
Tilsett osten og la den smelte i den varme sausen.
Stek i stekeovnen ved 200° i 40-45 minutter.
La lasagnen “hvile” i 20-30 minutter før servering.
Tips: hvis du ønsker å lage lasagnen uten pastaplater fordi du er på lavkarbodiett, fungerer det utmerket å erstatte platene med squash-eller aubergineskiver.
Den ildfaste formen er forresten laget av keramikerne Karen og Jens Erland.
Denne lasagnen frister meg. Takk for tipset. Denne skal jeg prøve med det første. Ha en fin dag!
SvarSlett