mandag 18. oktober 2010

Julestrikk

Den første av to nissefamilier er ferdig strikket og tovet! Dette er en mer eller mindre egenkomponert nissefamilie, det vil si at jeg har fått en oppskrift av en venninne som jeg har fulgt og deretter økt og minket for å få de andre familiemedlemmene.

Her er grunnoppskriften (den mellomstore nissen):
Legg opp 63 masker med rød/grå på rundpinne 5,5 eller 6 og strikk til arbeidet måler 16 cm. Strikk 1r, 2r sm ut pinnen. Bytt til hvit/natur og strikk 4 runder, øk til 63 m ved å hente opp mellom maskene. Strikk til hvit måler 5 cm.
Lag nese slik: hent ut 1m, legg opp 4m foran og 4 bak denne (=9m), strikk 5 pinner, fell av slik at du har igjen den midterste masken, denne tas inn på rundpinnen igjen. Fortsett til hvit måler 8 cm.
Bytt til rødt, strikk en omgang vrangt, fortsett med rett, fell 2m på hver 2.pinne til det er 3 masker igjen.
Brem på lue: hent opp masker fra omgangen med vrangt (på det røde) og strikk til ønsket lengde. Jeg liker dem best når bremmen dekker halve nesen før toving.
Man kan evt. lage dusk eller sy på skjegg, eller strikke et lite skjerf til nissen.
Toves på 60 grader i maskin, helst sammen med håndklær e.l., da blir de kraftigst tovet.
Nissefamilien er med i Pinnekrokens utfordring Toving! :-)

4 kommentarer:

 1. Hei hei, så flott bidrag til utfordringen. Husk at du må linke til Pinnekroken i posten din, samt si noe om hvor oppskriften kommer fra for at bidraget skal godkjennes.

  Marthe
  -Pinnekroken-

  SvarSlett
 2. Herligste nisser jeg har sett :O)
  Selv er jeg ikke så hypp på strikking, synes det tar såååå lang tid å få ferdig, hihi. Men jeg liker å holde på med myyyye annet, og litt strikking!
  Legger meg som følger hos deg, så jeg kan se alt det fine du lager.
  Anne:)

  SvarSlett