fredag 4. mai 2012

Utrolig saftig sjokoladekake


Denne er en sikker vinner, enten det er jentekveld eller barnebursdag!

Bunn:
120 g mørk sjokolade
150 g smør
4 egg
60 g hvetemel
150 g sukker

Smelt smøret sammen med sjokoladen i en kjele. Pisk egg og sukker til eggedosis i en bolle og tilsett melet. Tilsett smør-/sjokoladeblandingen under omrøring. Visp røren i noen minutter med mikser. Hell røren i en god smurt form, 20-22 cm, og stek på 200 grader, nederste rille i ca. 25 minutter.

Fyll: vaniljekrem (kan selvsagt også kjøpes ferdig)
3,5 dl melk
1,5 dl fløte
90 g sukker
1/2 vaniljestang eller en teskje vaniljepulver
2 egg
2 eggeplommer
35 g potetmel
50 g smør

Bland fløte og melk. Lag et langsgående snitt i vaniljestangen og ha den og sukkeret sammen med fløteblandingen i en kjele. Kok opp under omrøring.
Når det har kokt opp, trekk kjelen av platen og la den stå og kjøle seg litt. Imens piskes eggene, eggeplommene og potetmelet godt sammen. Hell deretter i litt og litt av den varme melkeblandingen mens du pisker godt.
Smelt smøret og ha alt sammen tilbake i kjelen, varm det til det begynner å tykne. Dra kremen av platen rett før du syns den er tykk nok og sett den til kjøling. Rør innimellom for å unngå snerk.
Del kaken i to og smør på et raust lag, ca. 2 cm tykt, mellom lagene.

Glasur:
1 dl fløte
125 g sukker
1 egg
1 plate kokesjokolade
125 g smør
Kok opp fløte, sukker og egg under konstant omrøring, trekk av platen og la smør og sjokolade smelte i blandingen. Sett til avkjøling et par timer før den smøres på kaken.
Pynt kaken med jordbær eller andre friske bær når kaken er avkjølt. Holder seg godt under plast i kjøleskap, minst 4-5 dager. Faktisk blir den bare saftigere og bedre av å stå et par dager.
Stolt treåring likte godt kaken :-)

2 kommentarer:

  1. Nam :) Denne kaken så utrolig god og saftig ut :) Kanskje eg må stjele oppskriften og lage den! Eg er så lei tørre kaker :) Ha en fin kveld videre

    SvarSlett
  2. En virkelig nydelig kake som passet perfekt for både små og store gjester i treårs-dagen til vår gode, lille Ane :-) Hilsen mormor

    SvarSlett