torsdag 30. desember 2010

Rød pesto

Kjempegodt til alle slags salater, tapas- og pastaretter, og superenkelt å lage:

2 glass soltørkede tomater i olje à 100 gram
50 gram lettristede pinjekjerner
50 gram parmesanost i terninger
Hvitløk etter smak, jeg brukte ca. 7 fedd
Mye god olivenolje (ca. 6 dl)
Ca. 1 dl. balsamico
1 teskje nykvernet pepper
1 spiseskje grovt havsalt

Kjør alt i blenderen og fyll på gradvis med olivenolje til det blir ønsket konsistens.
Kan stå minst to måneder i tett glass i kjøleskap.

Nå skal jeg lage kyllingspyd og lakseruller til jentekveld i kveld, kjempegodt med pesto til. Pesto er en uunnværlig del av et lavkarbokosthold, det gjør både salater, ovnsbakt fisk/kylling og grønnsaker utrolig godt.




1 kommentar: