tirsdag 13. september 2011

Gulasj



Denne ungarske nasjonalretten ble vår store favoritt på den første av mange Polen-turer for mange år siden. Har senere laget den både til hverdag og helg, forening og selskap. Den er enkel og passer seg selv, bare du har tid nok til å la den putre seg god og mør!


Ca. 4 porsjoner
1 kg grytekjøtt
2 gule løk
6 hvitløkfedd
1 ss paprikakrydder
1 ss tomatpure
1 ts sukker
vann med litt buljongpulver
ca. 2 ss smør og salt og pepper til steking
1 rød/grønn paprika
1 kg poteter
2 gulrøtter
1 liten sellerirot (ca.150 gram)

Stek kjøtt og småhakket løk på sterk varme med smør, paprikapulver, salt og pepper.
Ha oppi presset hvitløk og vann med buljong, og la det putre i ca. 1 time.
Så tilsettes ca. 1 kg poteter, 2 gulrøtter og 1 rød paprika i terninger.
Kok videre i en god halvtime (gjerne litt lenger).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar