lørdag 3. desember 2011

Eple- og tomatmarmelade




Fine glass fra Den gamle Fabrik
 
Lekker farge på marmeladen

 

Vi fikk en stor pose utrolig gode epler fra Hardanger, og 1 kilo av dem gikk til å lage eple- og tomatmarmelade:

1 kg epler, skrelt og renset, i biter
1 kg modne tomater
700 g sukker
saft og skall av ½ sitron
Flå tomatene ved å legge dem i kokende vann, og skjær i 4 båter. Kok opp eple- og tomatbiter, sukker og sitron. La det koke under lokk ca. 1 time. Rør av og til. Marmeladen fylles så over på helt reine glass. Skru på lokket. Oppbevares kjølig. Kan fryses.
Denne marmeladen er et deilig pålegg. Den er også nydelig tilbehør til både fisk og kjøttretter.
Av denne oppskriften ble det seks glass

1 kommentar:

  1. En virkelig god marmelade, ikke veldig søt. Passer kjempegodt til middag, men også god til brød- og kakemat:)

    SvarSlett