tirsdag 25. januar 2011

Strikkekurv til strikketøyet

 Restegarnet har i sannhet fått bein å gå på i denne strikkekurven. Det gikk med 9 nøster tykt ullgarn, uvisst av hvilket merke ettersom det som sagt var restegarn som ikke lenger hadde magebelte der de lå og godgjorde seg nederst i haugen. Men vil anta at allslags tykt ullgarn som tover fungerer like bra. Jeg brukte rundpinne nr. 6,5.

Stor og romslig: 30 cm i diameter og ca. en meter i omkrets.

Før toving var det en slapsete sak (se pennen som ligger ved siden av for å få en idè om størrelsen), men etter to runder på 60 grader sammen med håndklærne ble den fast og fin i fisken.

Litt mer dekorativ oppå hylla enn den gamle mintgrønne plastboksen som tidligere rommet strikketøyet! :-)

Oppskrift
Først strikkes bunnen fram og tilbake på rundpinne, deretter strikkes det opp masker langs kantene og det strikkes videre rundt og rundt.
Legg opp 38 masker på rundpinne 6,5. Strikk glattstrikk fram og tilbake til arbeidet måler 39 cm og behold maskene på pinnen.
Strikk opp 43 masker fra retten langs den ene langsiden (dvs. det strikkes opp ca. 1 maske i annenhver pinne), deretter strikkes det opp 38 masker i den andre kortsiden og 43 masker i den siste langsiden = 162 masker.
Så strikkes det glattstrikk rundt og rundt oppover i valgfri fargekombinasjon (her har jeg brukt tre omganger mørkegrå, tre lysegrå og fem runder naturhvit, men det er også kjempefint å strikke den ensfarget med en tynn kant øverst i en annen farge).
Samtidig felles det 5 masker jevnt fordelt  over hver av langsidene på den 1.omgangen = 152 masker.
Fortsett deretter videre med glattstrikk til arbeidet måler ca. 58 cm fra der det ble strikket opp masker.
Fell løst av og tov i maskin på 60 grader (toves gjerne to ganger, da blir den litt mindre og litt tykkere/fastere).

2 kommentarer:

 1. Kanonfine, lurt tips til å bruke opp restegarnet:).
  Va jysela møje finare med den enn den mintgrønne plastboksen:)

  Klem Hilde

  SvarSlett
 2. Hu blei kjempefine Julie, knallgoe ide te restagaden;-)
  Knib Elin

  SvarSlett