I dag fant jeg plutselig ut at jeg skulle tømme fryseren for fjorårets plommer, og satte i gang med sylting. Vår snille nabo ga oss en stor bøtte plommer fra hagen i fjor høst. Det ble veldig godt, og er fine små gaver å ta med når man er invitert på middag.
Jeg lagde syltetøy av 2,4 kg plommer, etter at skinn og steiner var tatt bort var det rett under 2 kg. Det ble fem små norgesglass.
2 kg plommer
600 gram sukker
3 dl vann
1/2 sitron skåret i to
3 kanelstenger
1 pose Certo syltepulver
Kok opp vann, sitronbåter, kanelstenger og sukker.
Ha i delte, steinfrie plommer og la det koke til plommene er møre (ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor "harde" de er i konsistensen). Om man vil fjerne skinnet er valgfritt, mulig de må koke lenger med skinn.
Tilsett syltepulver og la det koke videre i to minutter.
Helles på varme glass (steriliserte dem ved å koke dem i ti minutter) og legg på tette lokk.
Nume mum:), det syltetøyet såg kanongodt ud:).
SvarSlettMå nok innvitera på middag snart;).
Fine grytekluter og grillvott under:),
du har fått gjordt mye i ferien, herlig med lærerferie;).
Klem