onsdag 3. august 2011

Knekkebrød

Har prøvd svigermors oppskrift denne gangen, uten egg, og de ble kjempegode. De er også litt mer crispy enn de med egg. Veldig enkelt å lage:

2 dl sammalt rug
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 dl sesamfrø
7 dl vann
2-3 ts salt

Bland alt sammen og la stå ca. 20 minutter.
Bre røren ut på tre plater med bakepapir. Smøres så tynt og jevnt som mulig.
Del inn i ruter før steking!
Stekes i varmluft på 170 grader, alle tre platene samtidig, i 45 minutter.
Åpne hvert 15.minutt og slipp ut damp og flytt om på platene.
Legg straks på rist for avkjøling, for å unngå at de blir myke.


4 kommentarer:

  1. Heimelaga knekkebrød er noe som går unna her også. Skal prøve oppskrifta di neste gang. Jeg liker å lese bloggen din og legger meg til som følger. Ha en fin dag!

    SvarSlett
  2. Jeg har tenkt lenge på å lage hjemmelagde knekkebrød, men ikke kommet meg så langt enda. Nå ble jeg litt inspirert av deg og fikk lyst til å prøve....kanskje denne oppskriften? Foretrekker du oppskrift med eller uten egg?

    SvarSlett
  3. Takk for kommentarer! Jeg foretrekker knekkebrødene uten egg fordi de ble mye sprøere, men det kan selvsagt være noe feil jeg gjorde... de må rett på rist etter steking. Fikk et tips av en venninne som lager egne knekkebrød: erstatt saltet med en terning grønnsaksbuljong, da blir det kjempegod smak på knekkebrødene. Det skal jeg prøve neste gang. Baker disse ca en gang i uka da de går unna som varmt hvetebrød her i huset, vi prøver oss på lavkarbo for tida og det er de perfekte til :-)

    SvarSlett
  4. mm m..så deilig! nå minte du meg på at det er lenge siden jeg har bakt knekkebrød! kanskje jeg skal prøve denne oppskriften neste gang!
    jeg har aldri hørt om oppskrifter med egg i,blir de seigere da?

    SvarSlett