tirsdag 27. september 2011

Hjemmelaget lasagne

På bloggen Fullt hus fant jeg en fantastisk god oppskrift på hjemmelaget lasagne. Jeg gjorde en liten personlig vri på den og fikk knallgod middag. Den ble mye bedre (og billigere) enn Toro-pakkene, og ikke tok det lenger tid heller. Store og små spiste av hjertens lyst. Anbefales på det varmeste! Oppskrift følger...

Lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus legges lagvis
Avslutt med kjøttsaus, ostesaus og deretter revet ost på toppen

...og her er det ferdige resultatet. Serveres med en god salat og evt. hvitløksbaguetter.

Til 4-5 porsjoner trenger du 8-10 lasagneplater. 

Kjøttsaus:
  • ca. 800 g. kjøttdeig
  • 2 gule løk og en vårløk
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje eller smør til steking
  • salt og pepper
  • 2 dl grønnsaks-/kjøttbuljong
  • 1 ts oregano eller basilikum
  • 1 boks hermetiske, knuste tomater (kan gjerne ta to bokser)
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
Stek kjøttdeig og løk og tilsett det andre. Kok opp og la det koke til en tykk saus.


Ostesaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk og en klunk fløte
  • 200 g revet ost
  • Litt muskat eller pastakrydder
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk.
Kok opp og rør til en glatt saus.
Tilsett osten og la den smelte i den varme sausen.

Stek i stekeovnen ved 200° i 40-45 minutter.
La lasagnen “hvile” i 20-30 minutter før servering.
Tips: hvis du ønsker å lage lasagnen uten pastaplater fordi du er på lavkarbodiett, fungerer det utmerket å erstatte platene med squash-eller aubergineskiver.

Den ildfaste formen er forresten laget av keramikerne Karen og Jens Erland.

1 kommentar:

  1. Denne lasagnen frister meg. Takk for tipset. Denne skal jeg prøve med det første. Ha en fin dag!

    SvarSlett