mandag 7. mai 2012

Knallgod, spicy kyllingsuppe


Denne kyllingsuppa er super på kalde dager, varmende og god. Du velger selv hvor sterk du vil ha den. Nydelig med focacciabrød og pesto til.

Til ca. 6 personer:
6 kyllingfileter
1 stor gul løk
1 purre
I chili
3-4 fedd hvitløk, eller så mye du vil
3 gulrøtter i biter
1,5 dl kyllingbuljong og/eller grønnsaksbuljong (4 terninger)
1 stor, rød paprika i terninger
1 beger creme fraiche
1-2 ts chilipulver
1-2 ts paprikapulver
1-2 ts karripulver
salt/pepper
persille på toppen ved servering

Kylling skjæres i terninger og brunes med salt og pepper. Legg til side.
Løk og purre surres i olivenolje. Tilsett hakket hvitløk når løken er blank.
Tilsett to gulrøtter i biter og la det surre med et par minutter.
Ha oppi væsken og krydder og la putre under lokk ca 5-10 minutter.
Tilsett creme fraiche, en rød paprika i terninger og kyllingen mot slutten. Etter dette skal det helst ikke koke, bare trekke 5-7 minutter så alt blir gjennomvarmt.
De som liker blandingen sterkt/søtt kan gjerne tilsette et eple i terninger mot slutten.
Dryss litt hakket persille på toppen før servering.


Denne suppen er super lavkarbomat. For de som ikke tar slike hensyn, kan den serveres med focacciabrød:


1 langpanne:
900 gram hvetemel
50 gram gjær
2 ts salt
2 ts sukker
8 dl vann
2 ss olivenolje

Deigen heves ca 45 minutter
Fordeles så jevnt utover i en smurt langpanne
Drypp olivenolje på brødet og lag tett i tett med groper med fingeren
Strø på grovt havsalt og valgfrie krydder (jeg pleier å bruke tørket persille, oregano og basilikum)
Stekes på 250 grader ca. 20 minutter midt i ovnen.
Tips: noen liker fetaost i terninger eller hakkede, soltørkede tomater i brødet. Blandes i deigen.

1 kommentar:

  1. Takk for hyggelig kommentar! Jeg strikker for salg av og til, så send meg en e-post om hva du eventuelt ønsker, så kan jeg gi deg pris og leveringstid. Ha en fin kveld!

    Hilsen Ingunn

    ingunn_zm@hotmail.com

    SvarSlett