tirsdag 29. mai 2012

Melkesjokoladepai



En usannsynlig god pai, som var veldig lett å lage! Hadde ikke vanlig paiform, men to små ildfaste former gjør nytten. Kan også lages i porsjonsformer, da må du korte litt ned på steketiden.
Du kan lage paideigen selv eller kjøpe frossen, som jeg gjorde. Trykk den ut i formen og forstek på 200 grader i ca. 15 minutter, til bunnen begynner å bli litt gyllen i kantene. Deretter heller du oppi sjokoladefyllet, som består av:
0,5 dl sukker, 2 egg og 4 eggeplommer - vispes til eggedosis
300 gram melkesjokolade - smeltes i vannbad
Evt. raspet skall av en appelsin
Rør sammen alt, hell i formen og stek i 10-15 minutter, alt etter hvor stor form du bruker og om du vil ha kjernen litt flytende (det synes iallfall jeg er best).

Smaker akkurat like godt som det ser ut...
Populært hos både store og små

Før steking


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar