søndag 3. juni 2012

Hjemmelaget frokostblanding


4 ss akasiehonning
2 ss agavesirup
2 ss vaniljesukker
400 g store havregryn
100 g sesamfrø
75 g solsikkekjerner
75 g gresskarkjerner
100 g mandelflak
100 g knuste hasselnøtter eller valnøtter
100 g kokos
evt. 200 g rosiner

Smelt halvparten av honningen, sirup og vaniljesukker i en panne, og bland inn havregryn, solsikke- og gresskarkjerner. Spre blandingen utover et bakepapir og stek i stekeovnen i 15 minutter på 180 grader.
Tilsett deretter resten av honningen, de knuste nøttene og kokos. Stek videre i 10 minutter. Rør om underveis. Strø over rosiner og stek i ytterligere 5 minutter, før du tar brettet ut og lar blandingen avkjøles på papiret. Oppbevares i tett plastboks.




2 kommentarer:

  1. Dette må vel bare bli godt! Med rosiner oppi blir det rene desserten skulle jeg tro. Fristende å prøve, så takk for at du deler oppskrifta!

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  2. Takk, Ingunn! Her i huset fikk blandingen virkelig ben å gå på, så den skal jeg lage flere ganger. Håper du og dine også likte den!

    SvarSlett